hello ötletek

Isteni filmek karácsonyra

A karácsony a családi együttlét mellett a pihenés időszaka. Ilyenkor kicsit többet lazíthatunk az átlagnál, és a nagy családi evések, társasjáték -partik mellett a filmezésre is több idő juthat.

Vannak klasszikus filmek, amiket minden évben ilyen tájt megnézünk, gondoljunk csak az Igazából szerelemre, a Jégvarázsra, Bud Spencer filmjeire vagy a Reszkessetek betörőkre.

Ám ha ezek már unalmasak, szerencsére van alternatíva, amit érdemes megnézni.

A Rossz anyák és a Rossz anyák karácsonya határozottan olyan vígjátékok, amiket minden anyának, de egyébként mindenki másnak is érdemes megnézni, ha kellemes kikapcsolódásra vágyik. A történet három túlhajtott anya ,,besokallásáról” és ,,lázadásáról” szól. A hétköznapokban, majd karácsonykor is, amikor a legjobban oda kell tennie magát minden édesanyának.
A vígjáték remek szereplőgárdával – Mila Kunis, Kathryn Hahn és Kristen Bell főszereplésével, isteni humorral szegez mindenkit a kanapéhoz.
Kimondottan jó hangulatú filmek, amik jól esnek egy kis bejgli mellé.

A Négy karácsony kicsit szórakoztat, kicsit elgondolkodtat. Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) minden évben kitalálnak valamit, hogy ne kelljen részt venniük a családi karácsonyokon. Ám most, hála egy tv-közvetítésnek, lebuknak, így nem tudnak hazugsággal meglógni. Kénytelenek ellátogatni haza. Végiglátogatják hát a szülőket, mindet egyenként. A látogatások során rengeteg mindennel kell szembesülniük. Családi titkok, szőnyeg alá söpört problémák során jönnek rá, mit is akarnak valójában egymástól.

A Múlt karácsony nem vígjáték, mégsem szabad kihagyni.
Kate (Emilia Clarke) karácsonyi manóként dolgozik egy üzletben, de életunt, kedvetlen, gyakran cinikus és mogorva. Egyszercsak belép az életébe a szép mosolyú Tom, és Kate jégpáncélja, amit a szíve köré épített, olvadozni kezd. Tom megmutatja Kate-nek, hogy mennyire más a világ, ha más perspektívából nézzük, segít neki emlékezni, magába nézni, és megérteni, hogy néha bizony nem árt, ha a szívünkre hallgatunk. A film vége nem egészen az, amire vágyunk, mégis szép, s miközben nézzük az Emma Thompson, az Oscar-díjas színésznő által megálmodott történetet, élvezhetjük George Michael varázslatos zenéjét is.

A Last Holiday nem annyira karácsonyi film, mert inkább az év utolsó napjához köthető, mégis érdemes megnézni az ünnepek alatt. Igazi motivációs film, ami ráadásul kellemes kikapcsolódást is kínál.
Georgia Byrd (Queen Latifah) egy áruházban dolgozik a konyhai kiegészítők osztályán. Rengeteg mindent szeretne, de vágyai megélése helyett csak egy helyben topog félénksége miatt. Egy orvosi vizsgálaton kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg, akinek nincs sok ideje hátra. Ez aztán kimozdítja Georgia-t a komfortzónából. Felrúgja addigi életét, kiveszi spórolt pénzét és elindul utolsó vakációjára.

Ha az otthoni filmezés helyett esetleg kimozdulnál, és elmennél moziba, a Cinema City-k kínálatában megnézheted a Nagykarácsony című magyar vígjátékot, ami egészen biztosan nem okoz csalódást.
A film főszereplője Arnold, aki élete lánykérésére készül, de nem jön össze, így tériszonyos lesz, ami egy tűzoltó esetében totális katasztrófa. Mit tehetne, karácsonyi vásárba megy ügyeletes tűzoltónak, amit kezdetben őszintén utál. Ám aztán lassan ráébred, min is kellene változtatnia ahhoz, hogy új életet kezdhessen.
A szereplőgárda itt is brilliáns, Ötvös András, Scherer Péter, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás és Rujder Vivien neve garantálja a kiváló szórakozást.

Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk!