hello nyár

7 divattipp, hogy nyáron is jól érezd magad

A nyári divat imádnivaló! A nyár színeit, a szövetek szellősségét és a szabadságot, ami minden ruhában benne van, csakis szeretni lehet. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, kortól, testalkattól függetlenül mindenki megtalálhatja azt a ruhadarabot amiben jól néz ki, és amiben jól is érzi magát, még a legnagyobb melegben is.

Na de mire figyeljünk nyáron? Milyen ruhadarabokat válogassunk össze magunknak? Hoztunk néhány tippet, amik mindig segíthetnek választani, hogy ruhatárad kényelmes és divatos legyen az év legmelegebb időszakában is!

A világos színek jobbak, mint a sötétek
A világosabb színek nemcsak hűvösebbek, hiszen visszatükrözik, nem elnyelik a napsugarakat (a fekete több hőt vesz fel), hanem jobb a hangulatuk is. Viselhetünk sötét színeket, például feketét, barnát, ibolyát vagy sötétkéket, de ezeknek nincs olyan könnyű, szellős hangulata, mint a fehérnek, napsárgának, pasztellnek. Ezek a színek egyet jelentenek a nyárral, emiatt pozitív a hangulatuk.

A szellős darabok a legkényelmesebbek
Nyáron a legjobb könnyű szöveteket viselni, amik úsznak és lebegnek körülöttünk, és nem tapadnak ránk. Egyberészes, laza ruhák, lebegő szoknyák, laza felsők, bő ingek, levágott szárú laza nadrágok a legkényelmesebbek. Lehetnek pamutból, selyemből, vászonból, csipkéből, a lényeg, hogy ne tapadjanak szorosan a testünkre. A laza szabású ruházat a legjobb megoldás arra, hogy nyáron ne melegedjünk be. A nyár forró, a ránk tapadó ruha lehet zavaróan kellemetlen. Ezen kívül egy laza ruha együtt jár a szabadság érzetével. A nyár pedig maga a szabadság.

Egyensúlyozd ki a ruháid
A melegben előkerülnek a topok, miniruhák. Minden korosztálynak praktikus tipp, ha egyensúlyban tartjuk a ruházatot, azaz egy hosszabb szoknyával ujjatlan felsőt vagy topot hordunk, egy hosszabb ujjú, vagy többet takaró felsővel pedig miniszoknyát. Ennek a szabálynak a betartása biztosítja, hogy a ruházat elegáns maradjon, és ne mutasson meg mindent egy mozdulattal. 

A váll nélküli felsőrész mindig jól mutat, és praktikus is
Pár évente újra divatba jön a váll nélküli ruházat. Minden üzletben, így nálunk az üzletközpontban is kaphatóak váll nélküli felsők, amik elegánsak, nőiesek. Nyáron egyébként is törekszünk arra, hogy a bőrünk levegőzzön, ezekben a nőies felsőkben pedig el is érjük a célunk. És mikor máskor viselnénk ilyen felsőrészt, mint akkor, mikor melegen süt a nap?

A kalap jó ötlet
Mindenkinek kell, hogy legyen saját kalapja. Ha neked még nincs, az csak azt jelentheti, hogy még nem találtad meg a neked valót. Pedig egy kalap nem csak stílusos és egyedi külsőt kölcsönöz, de az arcot is megvédi a káros napsugaraktól. Remekül mutatnak a széles karimájú szalmakalapok, de több más lehetőség is van, csak gyere be az üzletközpontba, és nézz körül divatüzleteink kínálatában. Ha nem tudod, hogy milyen típusú kalap áll a legjobban, próbálgass bátran, de segítséget is kérhetsz, eladóink állnak rendelkezésedre.

A lábunk is hadd lélegezzen
A papucsok nagyszerűek a strandoláshoz, de ha csinosabban akarunk kinézni, válasszunk magunknak bőr szandált, vagy könnyű espadrillest a nyárra. Ezek mindegyike csinos, praktikus, minden ruhához illik és engedik lélegezni a lábujjakat.

Kiegészítők
Nyáron is bátran hordjunk kiegészítőket, de érdemes odafigyelni arra, hogy a sok lógó nyaklánc vagy karperec tapadhat a bőrhöz a hőségben. Érdemesebb laza kendőt, karikafülbevalót választani, de nyáron szuper kiegészítő lehet egy napszemüveg is, ami amellett, hogy remekül mutat, a szemet is óvja a káros sugaraktól.

A nyár a színek évszaka. Legyünk merészek, szabadok! Látogass el hozzánk, kutakodj bátran divatüzleteink kínálatában.