hello nyár

5 tipp nyárra, hogy búcsút mondhass a leolvadó sminknek

A nyár tele van csodálatos dolgokkal – de az olvadó alapozó, az elkenődött szemceruza és a szuper ragacsos rúzs nincsenek közöttük. Természetesen nem kell a sminket nyáron sem nélkülözni, de nem árt néhány dolgot szem előtt tartani.

Íme öt ötlet, hogy az arcunk természetes, friss és csinos legyen, még az izzasztóan forró nyári napokon is.

Használjunk megfelelő hidratálót!
A bőr ápolásának módja ugyanolyan fontos, mint a smink, amit rajta alkalmazunk, hiszen a megfelelő hidratálás a szép bőr alapja. Erre mindig oda kell figyelnünk, ezért jól meg kell választanunk a hidratálót. Nyáron a legjobb, ha könnyű állagú krémet használunk, ami engedi lélegezni a bőrt. Akkor tökéletes, ha a hidratáló nem tömíti el a pórusokat és gyorsan felszívódik.
A hidratálás elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőr fiatalos és egészséges legyen. Ne hanyagoljuk el nyáron sem.

Alapozó nyáron? Nem kell lemondanod róla!
Sokan hallottak már arról, hogy az alapozót nyáron kerülni kell, mert eltömítik a pórusokat, a bőr nem lélegzik, és gyakori, hogy pattanást is okoznak. Nos, van ilyen, de nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie. A titok nyitja az, hogy megfelelő alapozót kell választani.
A színe legyen sötétebb, mint amit az év többi részében használunk, hiszen a nyári nap miatt arcunk is barnul.
Az állagot bőrtípusunknak megfelelően válasszuk ki. A zsíros bőrűek inkább kőpúdert, míg a normál bőrűek folyékony alapozót is választhatnak.
Érdemes odafigyelni arra is, hogy az alapozó UV védelemmel rendelkezzen.
Az üzletközpont drogériájában számtalan alapozó közül lehet választani, de a döntést érdemes jól megfontolni, hiszen kevés lehangolóbb látvány van az elfolyó alapozónál. Ha bizonytalan vagy, végső megoldásként használj teljes fedésű alapozó helyett színezett hidratáló krémet.

Ragyogjunk bronzosítóval
A bronzosító fényesebbé varázsolja a szemeket, fehérebbé teszi a fogakat – mindenki jobban néz ki, ha egy kis melegség adódik a bőréhez, ennek pedig mikor máskor lenne itt az ideje, mint nyáron.
A bronzosító használatától az arc egészségesebbnek és sokkal frissebbnek tűnik. Ennél is, akárcsak az alapozónál, bőrtípusnak megfelelően válasszunk állagot. Zsírosabb bőrre port, míg száraz bőrre krémes állagú terméket érdemes választani. Nézzük bátran végig az üzlet kínálatát, és válasszunk a bőrszínünket is figyelembe véve.
Annak érdekében, hogy a látvány frissnek és természetesnek hasson, érdemes a bronzosítót csak az arc legmagasabb pontjaira felvinni, ahol a nap természetesen is megfog: a homlokra, arccsontra, állra és orra.

A por bronzosítót a legkönnyebb felvinni, és legkevésbé olvadnak a nyári melegben. Keressünk olyat, ami különböző árnyalatokat tartalmaz – ezek adják a leghitelesebb eredményt. Egy kis bronzosítót a nyakunkra is tehetünk, különösen, ha rövid hajunk vagy lófarkunk van.

Használjunk vidám, élénk színeket
Ahogy nyáron szívesebben viselünk élénk színű ruhákat és kiegészítőket, úgy sminkünkben is előtérbe kerülhetnek a vidám, élénk színek. A nyárias megjelenés mellett az élénk színű smink megvilágítja az arcot, és fiatalos fényt kölcsönöz a bőrnek. Tehetjük a színt az arcunk csak egyetlen területére is, kerülhet a szem környékére vagy a szájra. Képzeljünk csak el egy csodás, füstös szemet élénk színben. Hát nem nagyszerű egy kerti partira vagy más eseményre?

Cseréljük le a nehéz rúzsokat
A rúzs remek kiegészítője megjelenésünknek, az utóbbi években egyre többen használják. Óriási a választék belőlük a polcokon, nehéz is eldönteni, melyiket vegyük meg. Nyáron érdemes olyan rúzst választani, ami hidratálja és ápolja az ajkakat. A nehéz színek helyett érdemes inkább a könnyed szájfények, ajakbalzsamok közül válogatni. Ezek mindössze egy kis természetes fényt, csillogást és egy kis színt adnak az ajkaknak.

Az öt tippen kívül a nyári sminkbe beletartozik egy jó, lehetőleg vízálló szempillaspirál, és egy sminkfixáló spray is. Ezek mindegyikét megtalálod üzletközpontunkban.

Sminkelni szeretnél? Ne habozz! Ennek nyáron sincs a világon semmi akadálya.