Miért szeretjük a fesztiválokat?

A fesztiválok a nyár kedvelt programjai. De vajon mi a varázsuk? Miért szeretjük őket? Miért vonzanak olyan sok embert?

Mi az, amit megkaphatunk tőlük?

Közösségi élményt
Egy fesztivál igazi közösségi élményt ad, ami most, sok otthon töltött idő után különösen fontos. Aki ellátogat egy fesztiválra, pontosan tudja, hogy ott hasonló érdeklődésű emberek sokaságával fog találkozni. Olyanokkal, akik ugyanolyanok, mint ő, ugyanannak örülnek, ugyanazt a dalt éneklik, ugyanakkor tapsolnak. Egy fesztiválon az egész közösség egyforma. Nincsenek különbségek, csak tiszta szabadság és öröm.

Impulzusok sokaságát
Nem csak a közösségi életérzés, hanem a rengeteg egyéb élmény is vonzó egy fesztiválban. Impulzusok, tudás, ismeretek ömlenek ránk, érdekes, komoly vagy könnyed programok sokaságát élhetjük át és szívhatjuk magunkba, ha ellátogatunk egy-egy fesztiválra. Fontossá válhatnak egyébként hétköznapi tevékenységek, mint például az olvasás vagy az evés, miközben kitágulhat a látókörünk, köthetünk ismeretségeket, megtapasztalhatunk addig ismeretlen dolgokat.

A fesztiválozás az önkifejezés egyik formája
Egy gasztronómiai fesztiválon főzhetünk, egy zenei fesztiválon énekelhetünk és táncolhatunk, egy művészeti fesztiválon kiélhetjük kreativitásunk – alkothatunk, előadhatunk.
Egy bölcs ember egyszer azt mondta: „úgy kell táncolni, mintha senki sem nézne”. Ez csodás dolog, de a legtöbbünk nem mindenhol teheti meg. A zenei fesztiválok azonban tökéletesen megfelelnek: ott a szívünkkel is táncolhatunk, szabadon. És ez csak egyetlen példa. A lényeg az önkifejezés, és az ezzel járó önbecsülés növelése. Ez az, ami nagyon vonzó egy fesztiválban.

Egy fesztiválban vonzó az is, hogy kiöltözhetünk. Akár különösen extravagáns ruhák is illenek az alkalomhoz, olyanok, amiket az átlag életben nem vennénk fel, egy fesztiválra viszont szívesen.

A fesztiválok a szemet is táplálják, hiszen a fesztiválok gyönyörűek! A dekorációtól az előadóművészekig a fesztiválok sok látnivalót kínálnak a szemnek. Sok a vizuálisan stimuláló elem, amik különleges környezetet teremtenek, így fokozzák az általános élményt. Mi pedig csak bámulunk.

 A fesztiválok a szemet is táplálják, hiszen a fesztiválok gyönyörűek! A dekorációtól az előadóművészekig a fesztiválok sok látnivalót kínálnak a szemnek. Sok a vizuálisan stimuláló elem, amik különleges környezetet teremtenek, így fokozzák az általános élményt. Mi pedig csak bámulunk.

Vonzó az a tény is, hogy utazhatunk. A fesztiválok olykor nem lakóhelyünkön vannak, így azok meglátogatása az utazás élményét is magában foglalja. Ezeket az élményeket pedig mind a fesztiválhoz köthetjük.

Azon túl, hogy megismerhetünk számos új dolgot és feszegethetjük önmagunk határait, egy fesztiválon számtalan új ismeretséget is köthetünk hozzánk hasonló emberekkel. Ezek az események remek alkalmat adnak arra, hogy különböző korú, más országból más kultúrával rendelkező emberekkel találkozzunk.

A fesztiválok nagy előnye, hogy olyan helyek, ahol elmenekülhetünk a való világ elől, ahol távol kerülünk a negatív dolgoktól. Egy fesztiválon mindenki felszabadult, boldog. A boldogság pedig fertőző. Így a pozitív energia is. Egy fesztiválon minden a pozitív energia és az egység érzését kelti, és ez mindenkit boldogabb emberré tesz.

Hogy mi is a fesztiválok vonzereje? Miért szeretjük őket? A fesztivál tulajdonképpen egyfajta ünnep. Ünnepeljük a szabadságot, a kultúrát, a zenét, az ételt, a művészeteket, ünnepeljük önmagunk és az életet. Önfeledten és szabadon. Ennyi nem elég?

Látogass el te is üzletközpontunkba augusztus folyamán, hogy a programjainknak köszönhetően egy kicsit te is megtapasztald a fesztiválok hangulatát.