hello egészség

Maxold ki a szabadidőd – van néhány jó ötletünk!

Egy fárasztó nap vagy munkahét után mindenki élvezi, ha végre szabadidőhöz jut, és pihenhet kicsit. Ilyenkor, főképp hétvégén, jó tovább aludni, kicsit tovább heverészni, pizsiben meginni az első kávét, nyugalomban elolvasni a reggeli híreket, és egyáltalán, a szabadidőben az a legjobb, hogy nem kell kapkodni, nem kell rohanni.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem csinálunk semmit, inkább azt, hogy azt csinálunk, amit csak akarunk.

Hoztunk néhány ötletet, amivel kimaxolhatjuk a szabadidőnket, hiszen egyáltalán nem muszáj, hogy csak a telefon vagy a tv töltse ki a szabad perceinket.

Irány a természet!
Kirándulni nem csak tavasszal, vagy nyáron lehet. A hidegebb hónapokban ugyanúgy felhúzhatjuk a túrabakancsot, és elindulhatunk a természetbe. A téli tájnak is megvan a maga szépsége, ilyenkor kevesebben is túráznak, így jobban kiélvezhetjük a táj csendjét és szépségét, és még a kalóriák is jobban leperegnek rólunk egy téli túra során. Útközben sok érdekességet megfigyelhetünk, és esetleg egy új hobbit, a fotózást is kipróbálhatjuk. Mehetünk családdal, kutyával, kétlábú és négylábú egyaránt élvezni fogja a mozgást és a jó levegőt.

Hódoljunk a téli sportoknak!
Bár az idei év kicsit rendhagyó, a biztonsági előírások betartásával most is van lehetőség síelni, szánkózni. Hihetetlen élmény, remek kikapcsolódás, amit kicsik is, nagyok is élveznek, tehát a család együtt is bátran űzheti. A szabadban eltöltött órákhoz megfelelő meleg öltözetért nézzünk körül a Plaza üzleteiben.

Készítsünk meleg italkülönlegességeket!
Természetesen ha fázósak vagyunk, és inkább a beltéri tevékenységeket részesítjük előnyben, akkor sem kell unatkoznunk. Bevonulhatunk például a konyhába és kísérletezhetünk. Mit gondoltok, hányféle módon lehet elkészíteni egy forró csokit? Puncsot? Forralt bort? Nos, akár ki is deríthetjük!

Süti-süti pogácsát!
Vagy bármi mást! Sokan a pandémia ideje alatt rákaptunk arra, hogy magunk süssünk, például kenyeret. Miért hagynánk fel ezzel a remek elfoglaltsággal? Az interneten számtalan leírás és videó található, amik segítenek újabb és újabb finomságok elkészítésében. A sütést a gyerekek is élvezik, így szuper hétvégi program is kerekíthető, aminek a végén remélhetőleg mindenki jól is lakik.

Töltsünk időt a barátokkal!
A barátokkal lenni az egyik leginkább stresszoldó és szórakoztató dolog, amit tehetünk. A helyzetre való tekintettel akár online is megoldható egy-egy jóízű beszélgetés, de még egy társasjáték is kivitelezhető. Aki mégis úgy gondolja, elmehet egy kis csavargásra, bejárhatja a Plaza üzleteit, sétálhat, beszélgethet egyet.

Társasjátékozzunk!
Igazi családi program egy giga társasjáték-parti. Persze lehet kirakózni vagy kártyázni is ízlés szerint. A játékboltokban jobbnál jobb játékok közül válogathatunk, de aki egyedül van, az se keseregjen. Jól jöhet egy keresztrejtvény vagy sudoku a szabad perceinkre, ami jól megmozgatja az agyunkat, ha pedig ezekhez nincs kedvünk, online is remek játékok játszhatók.

Nézzünk oktatóanyagokat online!
Vannak, akik a szabadidejüket is szeretik hasznosan tölteni, és szívesen tanulnak valamit. Manapság remek oktatóanyagokat lehet találni az interneten, ezek közül nem is mind fizetős. Megtanulhatunk jógázni, táncolni, tanulhatunk nyelveket, marketinget, grafikát, vagy akár blogolni is. De még online festőórák is vannak. Számtalan lehetőség, melyek amellett, hogy kitöltik az időnket, még befektetést is jelentenek a jövőre nézve, hisz tanulni mindig jó, a tudást pedig senki nem veheti el tőlünk.

Kint vagy bent, családdal, barátokkal vagy egyedül, a lényeg az, hogy a szabadidőt olyan dolgokkal töltsük ki, amiket szeretünk. Hiszen így tudunk pihenni, és lelkileg, mentálisan feltöltődve újra belevetni magunk a dolgos mindennapokba.